bed-and-breakfast-texel-hetverguldevisje-logo

Ontdek tijdens uw verblijf alle schoonheden die het eiland te bieden heeft

Ontdek Den Burg

Het vergulde visje is gelegen in het grootste dorp van het eiland, Den Burg. Een historisch dorp, centraal gelegen op Texel. Den Burg wordt ook wel het winkelhart van Texel genoemd. Je kunt in Den Burg de gezellige sfeer tot je nemen, de mooie straatjes ontdekken, winkelen en heerlijk eten. Daarnaast kenmerkt Den Burg zich ook door zijn historische panden, musea en is er een bioscoop.  Door de centrale ligging kun je met gemak uitwijken naar andere leuke bezienswaardigheden, dorpen en is het strand binnen een paar km te bereiken.

Texel aan zee

Op Texel kun je tientallen hagelwitte stranden bezoeken, met ieder zijn eigen uitstraling en sfeer. In elk seizoen hebben de stranden wel zijn charme en is het volop genieten om de wind door je haren te laten wapperen. Met maar liefst 30 kilometer aan zandstrand is er ruimte genoeg voor iedereen, zelfs op warme zomerdagen kun je gemak en rust ervaren. De stranden hebben geen namen, maar worden gekenmerkt door de paalnummers.

Kom tot rust

Stap op de boot naar Texel en je waant je meteen in een vakantiegevoel. Trek erop uit in de natuur en bezoek de fantastische stranden. De veelzijdigheid die het eiland te bieden heeft, maakt jouw weekendje weg op Texel helemaal compleet. Er is genoeg ruimte om te genieten en tot rust te komen, laat dit nu voor iedereen een verschillende beleving zijn. De uitgestrekte duinen, mooie stranden, leuke dorpjes en musea zorgt voor ieder wat wils.

Geniet van de natuur

Ontdek de bijzondere veelzijdigheid van de Texelse natuur. Een eiland vol verschillende landschappen op zo’n beperkte oppervlakte maakt Texel uniek. De natuur van Texel kenmerkt zich door een groot duingebied met veel variatie; uitgestrekte heide, (dennen)bossen, hagelwitte stranden en het wad. De variatie in de mooie natuurgebieden maakt plaats voor bijzondere plant- en diersoorten, die soms zelfs alleen op Texel voorkomen. De ligging van Texel is perfect voor trekvogels die even heerlijk op kracht komen tijdens hun wereldreis. Is dat ook niet uw intentie?!

De Slufter

Een van de mooiste natuurplekken op Texel is De Slufter. Hier kun je urenlang wandelen omringd door hoge duinen en uitgestrekte vlaktes. De Slufter heeft mooie rivierbeddingen maar de open verbinding met de Noordzee maakt dit gebied extra bijzonder. Spot hier unieke vogels en neem de diversiteit aan flora en fauna in je op. Wie wil er nu niet genieten van verre uitzichten, ongerepte natuur en een heerlijke wandeling?

Ecomare

Het vergulde visje ligt op ongeveer 5,5 km afstand van het zeehondencentrum en het natuurmuseum Ecomare. Het centrum is gelegen midden in het nationaal park ‘Duinen van Texel’. Je kunt er zeehonden, bruinvissen, vogels, vissen en andere zeedieren van dichtbij bekijken. In het natuurmuseum staat Texel, de Noordzee en niet te missen het Werelderfgoed de Waddenzee centraal. Er is dus van alles te zien en te doen in het centrum en voor alle leeftijden geschikt.